vrijdag 7 oktober 2016

Week van 4 tot en met 7 oktober 2016

Beste (groot)ouder, juf en meester

De Kabouters hebben deze week de rups afgewerkt. Woensdag speelden we met allerlei buizen waar vreemde geluiden uit komen en we genoten van een gezond vieruurtje.

De Gummiberen profiteerden zoveel mogelijk van het zonnetje buiten. Woensdag vierden we juf Joke haar verjaardag met pannenkoeken. We gingen naar de winkel, maakten samen het deeg en bakten allemaal enkele pannenkoeken. Af en toe vloog er zelfs eentje in de lucht! Samen met een chocolademelk werd dit een heerlijk vieruurtje. Mmm. Nadien knutselden we met gummiberensnoepjes. Als resultaat hebben we nu een mooie deurposter!

De Baanbrekers leerden over de diertjes van de Axenroos (Dit is de methodiek die we gebruiken om de jongens te leren omgaan met hun gevoelens en die te verwoorden) aan de hand van een luisterverhaal. We besteedden veel tijd aan de versiering van onze Baanbrekerswand: Elke Baanbreker koos een baanbrekende gebeurtenis of -uitvinder waar we een kleurplaat voor maakten en inkleurden. We aten ook taart en zongen voor Lorenzo’s verjaardag. Donderdag was er loopactiviteit. Elke maand willen we een extra rondje lopen en nu doen we er vijf. Heel wat jongens deden flink hun best ondanks het koude weer.

Prettig weekend

Juf Hilde, Joke, Claude, VĂ©ronique, Babs, Gina & meester Tim







Hoeveel gram suiker?
De suiker mag bij de bloem 
Eitjes breken en los kloppen

En nu... alles samenvoegen
Bakken maar!
Wij willen meer pannenkoeken!
En nog meer :-)
Mmmmmmmm
Spelen met de dieren
De glimlach van een jarige Baanbreker... LANG ZAL HIJ LEVEN!!!
Noeste arbeid aan de versiering van de Baanbrekerswand...

De resultaten... 

1 opmerking: